Przepisy kulinarne
Środa, 1 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Polędwiczki wieprzowe z cebulą w musie jabłkowym

Polędwiczki wieprzowe z cebulą w musie jabłkowym Aromatyczne inspiracje
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • musztarda
  • 5 jabłek
  • 2 duże cebule
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Prosty przepis na wykwintne danie lub specjalną okazję.

Etapy przygotowania

1. Mięso pokroić w średniej wielkości kawałki i dokładnie rozbić. Posolić i popieprzyć oraz posmarować z góry cienką warstwą musztardy. Usmażyć na patelni, z każdej strony ok. 4 minuty.

2. Jabłka obrać i wydrążyć środki. Pokroić na ćwiartki, a następnie gotować w małej ilości wody do rozpuszczenia.

3. Cebulę pokroić paski i zeszklić na patelni.

4. Gotowe mięso nałożyć na talerz, posypać ziołami prowansalskimi, dodać cebulę oraz mus jabłkowy.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405