Przepisy kulinarne
Piątek, 29 Kwietnia 2016. Ilość przepisów w serwisie: 45457
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Polędwiczki wieprzowe z cebulą w musie jabłkowym

Polędwiczki wieprzowe z cebulą w musie jabłkowym Aromatyczne inspiracje
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • musztarda
  • 5 jabłek
  • 2 duże cebule
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Prosty przepis na wykwintne danie lub specjalną okazję.

Etapy przygotowania

1. Mięso pokroić w średniej wielkości kawałki i dokładnie rozbić. Posolić i popieprzyć oraz posmarować z góry cienką warstwą musztardy. Usmażyć na patelni, z każdej strony ok. 4 minuty.

2. Jabłka obrać i wydrążyć środki. Pokroić na ćwiartki, a następnie gotować w małej ilości wody do rozpuszczenia.

3. Cebulę pokroić paski i zeszklić na patelni.

4. Gotowe mięso nałożyć na talerz, posypać ziołami prowansalskimi, dodać cebulę oraz mus jabłkowy.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com