Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Polędwiczki wieprzowe z cebulą w musie jabłkowym

Polędwiczki wieprzowe z cebulą w musie jabłkowym Aromatyczne inspiracje
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • musztarda
  • 5 jabłek
  • 2 duże cebule
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Prosty przepis na wykwintne danie lub specjalną okazję.

Etapy przygotowania

1. Mięso pokroić w średniej wielkości kawałki i dokładnie rozbić. Posolić i popieprzyć oraz posmarować z góry cienką warstwą musztardy. Usmażyć na patelni, z każdej strony ok. 4 minuty.

2. Jabłka obrać i wydrążyć środki. Pokroić na ćwiartki, a następnie gotować w małej ilości wody do rozpuszczenia.

3. Cebulę pokroić paski i zeszklić na patelni.

4. Gotowe mięso nałożyć na talerz, posypać ziołami prowansalskimi, dodać cebulę oraz mus jabłkowy.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!