Przepisy kulinarne
Czwartek, 17 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Polędwiczka wieprzowa w 4 ziołach, z nutką wędzonej papryki

Polędwiczka wieprzowa w 4 ziołach, z nutką wędzonej papryki Vanek1
Dodane przez:
Czas przygotowania: 16 godzin
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • Polędwiczka wieprzowa 300g,
  • Marynata:
  • 1 łyżka stołowa tymianku,
  • 1 łyżka stołowa oregano,
  • 1 łyżka stołowa cząmbru,
  • 1 łyżka stołowa majeranku,
  • 2 łyżki stołowe sproszkowanej wędzonej hiszpańskiej papryki,
  • 5 rozgniecionych jagód jałowca,
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego,
  • pół łyżeczki soli morskiej,
  • 2 pokrojone ząbki czosnku,
  • 2 łyżki stołowe czerwonego octu winnego,
  • 2 łyżki stołowe oliwy.

Polędwiczka w 4 ziołach o nucie wędzonej papryki.

Etapy przygotowania

1) Polędwiczkę myjemy pod kranem z wodą i osuszamy papierowym  ręcznikiem,
2) Sporządzamy marynatę z wymienionych powyżej składników. Marynata powinna mieć
                    konsystencję pasty,
3) Marynujemy przez około 15 godzin,
4) Pieczemy w temperaturze 180-200 stopni przez godzinę. W połowie czasu pieczenia,  
                    obracamy polędwiczkę na drugą stronę.
5) Serwujemy z gotowanymi warzywami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
21.12.2011

Bardzo ciekawa marynata :)





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1056

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
88

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!