Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43989
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

PIECZONA RYBA Z WARZYWAMI

PIECZONA RYBA  Z WARZYWAMI lucyna stachowska
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 1 godzin
Ilość porcji: 2

Składniki

  • SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:
  • 4 filety z morszczuka lub mintaja,
  • przyprawa do ryb-ok.2 łyżeczek,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 6 różyczek kalafiora,
  • 6 różyczek brokuła,
  • 3 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 1 pietruszka,
  • 3 łyżki oleju.

Rybka zdrowa bo pieczona, a nie smażona.

Etapy przygotowania

Po rozmrożeniu rybę należy posolić, popieprzyć, oprószyć przyprawą do ryb.Marchewkę pokroić w plasterki, pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić w półplasterki.Kalafior i brokuły podzielić na mniejsze części.Wszystkie warzywa podzielić na 4 części.Na blaszce wyłożyć kawałek folii aluminiowej.A na nią marchew, pietruszkę, cebulę,przykrywamy je rybą.Na wierzch ryby też układamy marchew, pietruszkę, cebulkę, kalafior i brokuł.Polewamy delikatnie olejem i zawijamy.Tak postępujemy z każdym kawałkiem ryby.Pieczemy w temp 180 stopni ok 1 godzinę.

W zimie używam mrożonych warzyw-bez rozmrażania układam je na rybę.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2889

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
31

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
213

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194