Przepisy kulinarne
Niedziela, 29 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44640
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ozór wołowy z chrzanem

Ozór wołowy z chrzanem
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 180 minut
Kaloryczność: 410 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • ozór wołowy
  • 3 cebule
  • 2 pęczki włoszczyzny
  • 3–4 łyżki startego chrzanu
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren pieprzu
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

■ Ozór dokładnie oczyścić, wyszorować. Włoszczyznę obrać, oczyścić, pokroić na kawałki. Cebule obrać, pokroić w piórka.

■ Ozór i warzywa włożyć do rondla, zalać wodą, dodać listki laurowe, ziarna pieprzu, wymieszać, gotować do miękkości (2–3 godziny).

■ Chrzan wymieszać z bulionem, zagotować, przyprawić do smaku.

■ Ozór ostudzić w wywarze. Wyjąć, przelać zimną wodą, ściągnąć skórę. Pokroić na plasterki, polać ostudzonym sosem chrzanowym.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3021

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
113

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
3