Przepisy kulinarne
Piątek, 24 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ozór wołowy z chrzanem

Ozór wołowy z chrzanem
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 180 minut
Kaloryczność: 410 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • ozór wołowy
  • 3 cebule
  • 2 pęczki włoszczyzny
  • 3–4 łyżki startego chrzanu
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren pieprzu
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

■ Ozór dokładnie oczyścić, wyszorować. Włoszczyznę obrać, oczyścić, pokroić na kawałki. Cebule obrać, pokroić w piórka.

■ Ozór i warzywa włożyć do rondla, zalać wodą, dodać listki laurowe, ziarna pieprzu, wymieszać, gotować do miękkości (2–3 godziny).

■ Chrzan wymieszać z bulionem, zagotować, przyprawić do smaku.

■ Ozór ostudzić w wywarze. Wyjąć, przelać zimną wodą, ściągnąć skórę. Pokroić na plasterki, polać ostudzonym sosem chrzanowym.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210