Przepisy kulinarne
Wtorek, 16 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44175
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

LASAGNE z MIĘSEM

LASAGNE z MIĘSEM Wiola28a
Dodane przez:
Czas przygotowania: 70 minut
Kaloryczność: 450 kcal
Ilość porcji: 5

Składniki

  • 500g lasagne,
  • 500g mielonej wołowiny,
  • 500g mielonej wiprzowiny,
  • duża puszka pomidorów w zalewie,
  • duża cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 100g parmezanu,
  • 300g startego cheddara,
  • 4 łyzki smietany kremówki
  • łyżeczka cukru,
  • tymianek, oreango,
  • pęczek bazyli,
  • sól, pieprz

Włoski smak kuchni.

Etapy przygotowania

Posiekaj cebulę i czosnek. Zeszklij na maśle celulę i czosnek, dodając tymianek i oreango. Wlej śmietankę, dodaj mięso i podsmażaj 10min. cały czas mieszając. Dodaj pokrojone pomidory z zalewą i posłódz, posól, popieprz. Duś na małym ogniu przez 20 min. Rozgrzej piekarnik do temperatury 220C.

Forme wysmaruj masłem. Układaj warstwami lasagne (zużyjesz ok.16 płatów) sos z mięsem, tarty cheddar, tak by ostatnią warstwą był sos. Posyp tartym parmezanem. Skrop wodą. Przykryj folią aluminiową. Wstaw do piekarnika na 25 min. Odkryj i zapiekaj jeszcze 10 min.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2934

Ilosc dodanych przepisow:
1

patiszoneczek

Ilosc dodanych przepisow:
1

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53