Przepisy kulinarne
Czwartek, 18 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44429
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Królik w sosie

Królik w sosie lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 1 królik
  • 2 cebule
  • 3 żabki czosnku
  • Do natarcia królika:
  • 2 łyżki oleju
  • vegeta
  • śmietana słodka

Króliczek rozpływa się w ustach.

Etapy przygotowania

Dzień wcześniej wieczorem najlepiej królika podzielić na kilka części.

Posmarować olejem i oprószyć vegetą.Owinąć folią i włożyć do lodówki na noc.

Rano mięso kłaść na rozgrzany olej i smażyć. Po 20 minutach dodać cebule

pokrojoną w piórka oraz czosnek. Gdy mięso zacznie lekko przywierać

do patelni lekko podlewamy wodą.Mięso pieczemy w sumie 1 godzinę.

Na koniec polewamy śmietaną.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
09.11.2009

Pyszne , delekatne biale miesko :-)

 
04.10.2009

ja często gotowałam królika jak moje dzieci byli małe i jako jedyne mięso do zupek to mięso z królika - dla alergików oczywiście (królik najmniej uczula)

 
03.10.2009

Co jak co ale królika bym nie zjadła... Może dlatego, że sama miałam 9 lat królika i nie wyobrażam sobie jakoś tego.. Co nie znaczy, że nie może byc smaczny:) Pozdrawiam:)





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962