Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kopytka

Kopytka bambara
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 123 kcal
Ilość porcji: 100

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 szklanka mąki ziemniaczana
  • 2 szklanki mąki
  • sól
  • jajko

Kopytka - wspaniały pomysł na ziemniaki w innym wydaniu

Etapy przygotowania

Kopytka , dla jednych wspomnienie z dzieciństwa, dla innych kopytka to jedna z ulubionych potraw. Kopytka to potrawa prosta do wykonania. Polecam!

Ziemniaki obrać, ugotować i ostudzić. Przekręcić przez maszynkę. W misce podzielić masę ziemniaczaną na cztery części. Jedną część przekładamy na pozostałe, a w to miejsce wsypujemy mąkę ze szczyptą soli oraz  wbijamy całe jajko.

Masę dokładnie wyrabiamy. Przekładamy na stolnicę, formujemy zgrabne wałki i kroimy z ukosa kopytka .

Kopytka gotujemy w dużym garnku z odrobiną soli oraz oleju, aby się nie sklejały.

Gdy kopytka wypływają, są gotowe.

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406