Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kopytka

Kopytka bambara
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 123 kcal
Ilość porcji: 100

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 szklanka mąki ziemniaczana
  • 2 szklanki mąki
  • sól
  • jajko

Kopytka - wspaniały pomysł na ziemniaki w innym wydaniu

Etapy przygotowania

Kopytka , dla jednych wspomnienie z dzieciństwa, dla innych kopytka to jedna z ulubionych potraw. Kopytka to potrawa prosta do wykonania. Polecam!

Ziemniaki obrać, ugotować i ostudzić. Przekręcić przez maszynkę. W misce podzielić masę ziemniaczaną na cztery części. Jedną część przekładamy na pozostałe, a w to miejsce wsypujemy mąkę ze szczyptą soli oraz  wbijamy całe jajko.

Masę dokładnie wyrabiamy. Przekładamy na stolnicę, formujemy zgrabne wałki i kroimy z ukosa kopytka .

Kopytka gotujemy w dużym garnku z odrobiną soli oraz oleju, aby się nie sklejały.

Gdy kopytka wypływają, są gotowe.

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!