Przepisy kulinarne
Piątek, 6 Maja 2016. Ilość przepisów w serwisie: 45457
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kopytka

Kopytka bambara
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 123 kcal
Ilość porcji: 100

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 szklanka mąki ziemniaczana
  • 2 szklanki mąki
  • sól
  • jajko

Kopytka - wspaniały pomysł na ziemniaki w innym wydaniu

Etapy przygotowania

Kopytka , dla jednych wspomnienie z dzieciństwa, dla innych kopytka to jedna z ulubionych potraw. Kopytka to potrawa prosta do wykonania. Polecam!

Ziemniaki obrać, ugotować i ostudzić. Przekręcić przez maszynkę. W misce podzielić masę ziemniaczaną na cztery części. Jedną część przekładamy na pozostałe, a w to miejsce wsypujemy mąkę ze szczyptą soli oraz  wbijamy całe jajko.

Masę dokładnie wyrabiamy. Przekładamy na stolnicę, formujemy zgrabne wałki i kroimy z ukosa kopytka .

Kopytka gotujemy w dużym garnku z odrobiną soli oraz oleju, aby się nie sklejały.

Gdy kopytka wypływają, są gotowe.

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3252