Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz z wątróbki wieprzowej

Gulasz z wątróbki wieprzowej
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • ok. 1 kg watróbki wieprzowej
  • 2 duże cebule
  • 1 kawałek kiełbasy
  • majeranek
  • maka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Dobre na obiad

Etapy przygotowania

  1. Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w kostke (ok. 1,5x1,5 cm). Obtoczyć w mące.
  2. Partiami wątróbkę kłaść na gorący olej i podsmażyc z obu stron. Przełożyć do garnka.
  3. Obrana cebulę pokroić w plasterki lub półplasterki, zeszklić na oleju.
  4. Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, podsmażyć, przełożyć do garnka z wątróbką.
  5. Całość przyprawić majerankiem i pieprzem, dodać ok. 3/4  szklanki wody i dusić przez 10 minut. Pod koniec duszenia posolić.

Podawać z ziemniakami, kaszą jęczmienną lub pieczywem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!