Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Duszona jagnięcina

Duszona jagnięcina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas duszenia: 180 minut
Kaloryczność: 420 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 75 dag jagnięciny bez kości
  • 75 dag kapusty
  • 3 duże ziemniaki
  • karton pomidorów krojonych z oliwą i czosnkiem (390 g)
  • 2 marchewki
  • 2 czerwone cebule
  • łodyga selera naciowego
  • 1/2 l bulionu warzywnego
  • łyżka natki pietruszki
  • 100 ml Ajvar pasty łagodnej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Mięso pokroić w niewielką kostkę, posmarować pastą ajvar. Kapustę poszatkować. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę.

Marchewki obrać, umyć, pokroić w krążki. Cebule obrać, pokroić w piórka. Seler naciowy obrać, pokroić na kawałki.

Jagnięcinę, kapustę, ziemniaki, pomidory, marchewkę, cebulę i seler układać warstwami w dużym garnku, każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem, posypać natką.

Zalać bulionem, dusić pod przykryciem ok. 2 i 1/2-3 godziny, aż jagnięcina będzie miękka.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!