Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Napoje

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Nalewka z jarzębiny

Nalewka z jarzębiny
Dodane przez:
Czas przygotowania: 5 tygodni

Składniki

  • 30 dag owoców jarzębiny
  • 3 suszone śliwki bez pestek
  • 10 rodzynek
  • 1 daktyl
  • łyżka cukru
  • 100 ml spirytusu
  • 800 ml wódki
  • 100 ml brandy

Etapy przygotowania

Świeże i suszone owoce opłukać, osączyć, pokroić, włożyć do naczynia, dodać cukier i zalać spirytusem.

Odstawić na 4 tygodnie.

Ekstrakt zlać, owoce zalać wódką i odstawić na 3 dni.

Zlać wódkę z owoców, połączyć z ekstraktem i brandy.

Nalewkę przefiltrować, rozlać do butelek, odstawić na co najmniej 6 miesięcy.

We wrześniu dojrzewają owoce, które nie nadają się do jedzenia, ale są znakomite na nalewki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
29.10.2013

Idealna na zimowe wieczory :)





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!