Przepisy kulinarne
Czwartek, 23 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szynka pieczona z żurawiną

Szynka pieczona z żurawiną Jola66
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 7

Składniki

  • ok. 1 kg szynki wieprzowej bez kości
  • do smaku: sól, mieszanka ziół i przypraw Apaettita,
  • 2 łyżki oleju
  • 150 g suszonej żurawiny

Pyszny sposób na szynkę

Etapy przygotowania

Umyte i osuszone mięso dokładnie nacieramy solą,  posypujemy z każdej strony mieszanką ziół i przypraw Dary Natury. Skrapiamy olejem i wkładamy do lodówki na noc.

Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, wsypujemy żurawinę, zamykamy klipsem i układamy na blaszce do pieczenia mięsa. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.C –  pieczemy ok. 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika kroimy w plastry, układamy na półmisku, przez środek polewamy sosem z żurawiną i dekorujemy tymiankiem. Mięso doskonale smakuje na zimno jak i na ciepło.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210