Przepisy kulinarne
Wtorek, 29 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44009
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Rolada wieprzowa

Rolada wieprzowa  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Kaloryczność: 215 kcal

Składniki

  • 5 strączków ostrej czerwonej papryczki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 6 łyżek oliwy
  • 20 dag twardego sera owczego (np. pecorino lub oscypek)
  • 2 kawałki schabu bez kości (po 50 dag)
  • 4 łyżki musztardy
  • 40 liści bazylii
  • gruba sól morska, pieprz

Etapy przygotowania

Papryczki umyć, przekroić na pół, usunąć nasiona. Zeszklić na dwóch łyżkach oliwy z łyżeczką koperku. Ser pokroić w plasterki.

Kolejno obracać oba kawałki schabu, odcinając kolejne fragmenty płata, aż do środka mięsa, tak by powstały możliwie duże prostokąty. Posmarować musztardą i obłożyć papryczkami, serem, listkami bazylii, zostawiając brzeg szerokości 2 cm. Ciasno zwinąć 2 rolady i związać nicią kuchenną.

Mięso obtoczyć w soli morskiej i grubo zmielonym pieprzu oraz w pozostałym koperku. Resztę oliwy rozgrzać w dużej patelni i obsmażyć obie rolady. Przełożyć na blachę i piec 20–25 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu ostudzić i pokroić na plastry.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
221

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55