Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś faszerowana pieczarkami

Pierś faszerowana pieczarkami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 4 podwójne piersi z kurczaka
  • 1 kg pieczarek
  • 1-2 papryki czerwone
  • kilka plasterków sera żółtego
  • bułka tarta , mąka, 2 jajka
  • słodka papryka( w proszku), sól, pieprz

pyszne

Etapy przygotowania

 Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i udusić na koniec dodac papryke slodka- wode która zostanie odlać. Papryke umyc i pokroić w paseczki

Piersi z kurczaka umyć , rozdzielic na pojedyncze i każdą poprzekrajać nie do konca przez srodek i otworzyc powstala "kieszen", posypać solą i pieprzem , do otwartych piersi kurczaka nakaładać pieczarki, papryke (paski) i kawałeczki sera zołtego.

 Końce "kieszeni" mozna zamknać wykałaczką
    
 kieszonki obtoczyć w mące, jajaku i bułce tartej,  kazdy kawałek obsmażyc na dobrze rozgrzanej patelni.
 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!