Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś faszerowana pieczarkami

Pierś faszerowana pieczarkami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 4 podwójne piersi z kurczaka
  • 1 kg pieczarek
  • 1-2 papryki czerwone
  • kilka plasterków sera żółtego
  • bułka tarta , mąka, 2 jajka
  • słodka papryka( w proszku), sól, pieprz

pyszne

Etapy przygotowania

 Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i udusić na koniec dodac papryke slodka- wode która zostanie odlać. Papryke umyc i pokroić w paseczki

Piersi z kurczaka umyć , rozdzielic na pojedyncze i każdą poprzekrajać nie do konca przez srodek i otworzyc powstala "kieszen", posypać solą i pieprzem , do otwartych piersi kurczaka nakaładać pieczarki, papryke (paski) i kawałeczki sera zołtego.

 Końce "kieszeni" mozna zamknać wykałaczką
    
 kieszonki obtoczyć w mące, jajaku i bułce tartej,  kazdy kawałek obsmażyc na dobrze rozgrzanej patelni.
 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36