Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44890
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś faszerowana pieczarkami

Pierś faszerowana pieczarkami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 4 podwójne piersi z kurczaka
  • 1 kg pieczarek
  • 1-2 papryki czerwone
  • kilka plasterków sera żółtego
  • bułka tarta , mąka, 2 jajka
  • słodka papryka( w proszku), sól, pieprz

pyszne

Etapy przygotowania

 Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i udusić na koniec dodac papryke slodka- wode która zostanie odlać. Papryke umyc i pokroić w paseczki

Piersi z kurczaka umyć , rozdzielic na pojedyncze i każdą poprzekrajać nie do konca przez srodek i otworzyc powstala "kieszen", posypać solą i pieprzem , do otwartych piersi kurczaka nakaładać pieczarki, papryke (paski) i kawałeczki sera zołtego.

 Końce "kieszeni" mozna zamknać wykałaczką
    
 kieszonki obtoczyć w mące, jajaku i bułce tartej,  kazdy kawałek obsmażyc na dobrze rozgrzanej patelni.
 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Darmiona

Ilosc dodanych przepisow:
11

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
179

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Kloruś

Ilosc dodanych przepisow:
3

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
5

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
22

Justis1

Ilosc dodanych przepisow:
2

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
10