Przepisy kulinarne
Środa, 23 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43989
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ozorki wolowe w galarecie

Ozorki wolowe w galarecie ja
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas gotowania: 2 godzin
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 5

Składniki

  • ozor wolowy
  • zelatyna 200g
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawalek selera
  • pora
  • mala puszka groszku konserwowego
  • 2 zabki czosnku
  • sol ,pieprz, listek laurowy, 3 ziela angielskie
  • 2 kostki rosolowe

Przysmak na swiateczny stol

Etapy przygotowania

Obieramy warzywa. Do gotujacej wody wkladamy umyty ozor i zagotowujemy, zbieramy szumy potem dodajemy warzywka , kostki rosolowe , przyprawy i czosnek- gotujemy na wolnym ogniu ok 1,5 godziny(moze byc krocej, zalezy od miesa)

Po ugotowaniu obieramy ozor ze skory i odstawiamy do wystygniecia.

Przecedzamy powstaly bulion z warzyw i przypraw, tak zeby byl czysty

Rozrabiamy zelatyne i dodajemy do bulionu

Ozora kroimy w cienkie plastry, ukladamy na polmisku, dekorujemy pokrojona marchewka i groszkiem ( mozna dodac tez ugotowane jajko- jesli ktos lubi) i zalewamy bulionem z rozpuszczona zelatyna.

Odstawiamy do wystygniecia a potem do lodowki do zastygniecia.

Zycze Smacznego!!!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
16.12.2009

Dzieki!!!! Tez pozdrawiam

 
15.12.2009

Również robię ozorki w galarecie, tylko zamiast groszku dodaję marchewkę i brzoskwinie. Ozorki są bardzo dobre, delikatne w smaku i przede wszystkim nie zawierają konserwantów. Pozdrawiam i daję 5.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2889

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
31

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
213

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194