Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 1 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44157
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kurze nóżki nadziewane pieczarkami

Kurze nóżki nadziewane pieczarkami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 kurze pałki
  • 25 dkg pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 cebula
  • oliwa do smażenia

Dobre nie tylko na obiad

Etapy przygotowania

Pałki umyć i osuszyć.Usunąć kość nie naruszając skóry zostawiając mięso. Kawałki mięsa posypać solą i pieprzem z obu stron .Pieczarki oczyścić ,pokroić i podsmażyć na odrobinie oliwy .Doprawić solą,pieprzem i majerankiem ,nafaszerować mięso.Dokładnie spiąć wykałaczką i podsmażyć na złoty kolor.Dodać posiekaną cebulę ,podlać wrzątkiem i dusić do miękkości , sos zagęścić i doprawić do smaku .


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
03.6.2011

ja też nie umiem :( a tak smacznie to wygląda :)

 
29.5.2011

Bardzo ostrym nożem ,najlepiej do filetowania nacinam przez środek do kości i wycinam ją wypychając na zewnątrz .

 
29.5.2011

Jak usunąć kości bez uszkodzenia reszty? Podpowiedzi proszę.





REKLAMA

Sonda

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
55

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

jasminaa

Ilosc dodanych przepisow:
75

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
52

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
204