Przepisy kulinarne
Piątek, 1 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44035
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kurze nóżki nadziewane pieczarkami

Kurze nóżki nadziewane pieczarkami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 kurze pałki
  • 25 dkg pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 cebula
  • oliwa do smażenia

Dobre nie tylko na obiad

Etapy przygotowania

Pałki umyć i osuszyć.Usunąć kość nie naruszając skóry zostawiając mięso. Kawałki mięsa posypać solą i pieprzem z obu stron .Pieczarki oczyścić ,pokroić i podsmażyć na odrobinie oliwy .Doprawić solą,pieprzem i majerankiem ,nafaszerować mięso.Dokładnie spiąć wykałaczką i podsmażyć na złoty kolor.Dodać posiekaną cebulę ,podlać wrzątkiem i dusić do miękkości , sos zagęścić i doprawić do smaku .


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
03.6.2011

ja też nie umiem :( a tak smacznie to wygląda :)

 
29.5.2011

Bardzo ostrym nożem ,najlepiej do filetowania nacinam przez środek do kości i wycinam ją wypychając na zewnątrz .

 
29.5.2011

Jak usunąć kości bez uszkodzenia reszty? Podpowiedzi proszę.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2915

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
222

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
120

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
35

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55

Ilosc dodanych przepisow:
393