Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KARKÓWKA DO CHLEBA

KARKÓWKA DO CHLEBA EWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 12 godzin
Czas pieczenia: 2 godzin

Składniki

  • 1 karkówka 1,5-2 kg
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • papryka ostra
  • maggi w płynie

Zamiast wędliny, pieczona karkówka do chleba.

Etapy przygotowania

Karkówkę myjemy, sól, pieprz, paprykę i czosnek mieszamy i nacieramy mięso. Skrapiamy maggi i obkładamy cebulą pokrojoną w plastry. Wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Po około 12 godzinach wkładamy karkówkę bez cebuli do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku 2 godziny w temperaturze 180 stopni.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
11.1.2010

To prawda, ze mięso pieczone w rękawie jest soczyste. Ale jest druga dobra strona, mamy mniej pracy z domyciem piekarnika. Super sprawa te rękawy.

 
10.1.2010

Też często piekę mięska zamiast kupować wędliny.Wtedy wiem, co jem i co podaję bliskim.Ważne jest doprawienie mięska i także piekę w rękawie,dzięki czemu jest soczyste.5

 
06.1.2010

uwielbiam takie coś, do tego dużoo musztardy i na chlebek:)





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36