Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Filet z kurczaka nadziewany serem zółtym

Filet z kurczaka nadziewany serem zółtym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 grube plastry sera żółtego
  • jajko
  • bułka tarta
  • mleko
  • przyprawy

Bardzo smaczny kurczak

Etapy przygotowania

1. Każdą połówkę kurczaka pokroić w cienkie plastry. Mi z jednej podwójnie piersi wychodzi 6 części, co po złączeniu daje 3 kotlety.

2. Mięso rozbić. Przyprawić według uznania. Na mięso położyć gruby plasterek sera a na to drugą cześć mięsa. Spiąć wykałaczkami.

3. Jajko rozbić na głębokim talerzu, dodać troszkę mleka i przypraw według uznania. Wymieszać widelcem. Zamoczyć mięso,a następnie przełożyć je do bułki tartej, dokładnie obtoczyć i smażyć.

4. Podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem - według uznania.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
04.8.2009

takie proste a już inaczej smakuje





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210