Przepisy kulinarne
Wtorek, 16 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44177
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Bażant na ostro

Bażant na ostro Magdalena Paszek
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 2 piersi z bażanta
  • 1,5 szklanki wody
  • 1 średnia cebula
  • 0,5 łyżeczki wegety
  • szczypta szafranu
  • 1,5 łyzeczki chilli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyzka oliwy

Pycha! Uwielbiam dziczyznę...

Etapy przygotowania

   

Mięso opłukać, w garnku zalać szklanką wody( resztę zostawic do podlewania później żeby się nie przypaliło) i 1 łyżką oliwy Cebulę drobno pokroić i wrzucić do mięsa. Przyprawić. W razie potrzeby podlac lekko wodą. Gotować do momentu aż mięso będzie miękkie.

 

 

Zwykle dodawałam tylko wegete i pieprz. Ostatnim razem doprawiłam taka mieszanka, ze wyszedł słodki i mi nie smakował. Za to teraz na ostro bażant był przepyszny.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
206

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2934

patiszoneczek

Ilosc dodanych przepisow:
1

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

Ilosc dodanych przepisow:
404