Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Kolacje

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

NUTELLA z JABŁEK

NUTELLA z JABŁEK reda
Dodane przez:
Czas przygotowania: 3 godzin

Składniki

  • 2 kg jabłek
  • 1 kg cukru
  • 1 kakao z wiatrakiem
  • cukier waniliowy
  • cynamon

wspaniały kwaskowy smak

Etapy przygotowania

Jabłka obrać, pokroić drobno, można smażyć aż się rozpadną ale szybciej się to robi - wkładamy do prodziża i po godzinach gotowe. Dodajemy cukier, gotujemy jeszcze około godziny i na koniec wsypujemy kakao i cukier waniliowy, możemy dosypać cynamonu. Wkładamy do słoiczków i przekręcamy do góry dnem.

Do chleba lub do przekładania ciast i tortów.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
16.8.2010

a propos krojenia jabłek aby je rozsmażyć:Jest to dla mnie dziwne, choć nie jestem blondynką, ale jabłka tym szybciej sie rozsmażaja im grubiej sa pokrojone. Wekuję duzo jabłek, na zime do szarlotki i do naleśników. te do naleśników ścieram na grubej tarce, a do szarlotki szatkuje w plastry. Plastry są potem zawsze lekko rozgotowane, a wiórki nie. Do tego przepisu proponuje pokroic obrane i wydrążone jabłka W ĆWIARTKi i , tak jak proponuje autorka wsadzic do prodiża, lub dać do brytfanny do pieczenia indyka, kapnąć odrobine wody, nakryć pokrywa i wstawić do piekarnika na 100-150 stopni. Od czasu do czasu zajrzeć i pomieszać.





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!