Przepisy kulinarne
Czwartek, 27 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44355
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Kolacje

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Boczek nadziewany mięsem mielonym

Boczek nadziewany mięsem mielonym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas pieczenia: 1 godzin
Ilość porcji: 10

Składniki

  • ok.1-1,5 kg boczku
  • mięso mielon
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • 1 jajko
  • przyprawy wg.uznania
  • sznurek

Bardzo smaczny pieczony boczek innaczej.

Etapy przygotowania

Boczek najlepiej żeby był cienki, posolić, przyprawić i odstawić na noc. Mięso mielone doprawić jak do kotletów, jajkiem, solą, pieprzem.
Doprawione mięso mielone rozłożyć na boczku, zwinąć jak roladę i związać sznurkiem.
Włożyć do brytfanki piec ok.1 godz. w 180 C.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
5

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2959