Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44053
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Kolacje

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Boczek nadziewany mięsem mielonym

Boczek nadziewany mięsem mielonym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas pieczenia: 1 godzin
Ilość porcji: 10

Składniki

  • ok.1-1,5 kg boczku
  • mięso mielon
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • 1 jajko
  • przyprawy wg.uznania
  • sznurek

Bardzo smaczny pieczony boczek innaczej.

Etapy przygotowania

Boczek najlepiej żeby był cienki, posolić, przyprawić i odstawić na noc. Mięso mielone doprawić jak do kotletów, jajkiem, solą, pieprzem.
Doprawione mięso mielone rozłożyć na boczku, zwinąć jak roladę i związać sznurkiem.
Włożyć do brytfanki piec ok.1 godz. w 180 C.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230

Ilosc dodanych przepisow:
403

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36