Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

TORT WĘGIERSKI

TORT WĘGIERSKI WIOLA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 20

Składniki

  • Upiec biszkopt z 6 jaj dodac 3 łyzki kakao.
  • Biszkopt nasączyc wódką i przekroic na dwie części.
  • Świeże wiśnie można zalac dzień wcześniej wódką lub spirytusem
  • MASA:
  • 6 żółtek
  • 2 kostki masła
  • 2 szkl. cukru
  • Utrzec wszystko razem.
  • 2 galaretki różnych kolorów rozpuścic każdą w szklance wody, przelac do talerza, a gdy zastygną pokroic w grubą kostkę.
  • Rozpuścic w 1 szkl. wody 5 łyżek żelatyny - ostudzic.
  • Do utartej masy dodac najpierw 2 kieliszki wódki potem wiśnie, żelatynę i na końcu pokrojoną galaretkę- szybko wymieszac!
  • Na jedną warstwę biszkoptu wylac masę, przykryc druga warstwą biszkoptu i na wierzch polac
  • polewą!

JEST TO PYSZNE CIASTO PRZEDEWSZYSTKIM DLA DOROSŁYCH, PONIEWAŻ ROBI SIĘ GO Z ALKOHOLEM.

Etapy przygotowania

3


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
08.5.2011

Lubię takie mocno nasączane torciki,5!





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238