Przepisy kulinarne
Niedziela, 1 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szyszki ryżowe

Szyszki ryżowe Aseret
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas inny: 15 minut
Ilość porcji: 10

Składniki

  • cukierki krówki - 1/2 kg
  • margaryna - 1 kostka
  • ryż preparowany - 2 torebki

Uważać, by nie topić krówek za długo bo skarmelizują się za mocno i szyszki będą bardzo twarde

Etapy przygotowania

Krówki i margarynę rozpuścić na wolnym ogniu, dodać ryż i wymieszać,
Łyżką (najlepiej  dwoma dużymi łyżkami)  formować gorącą masę w  szyszki.

Układać na pergaminie. Ostudzić.
Po ostudzeniu nadają się do spożycia.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3008

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
11

dagooshya

Ilosc dodanych przepisow:
2

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

Smakchwili

Ilosc dodanych przepisow:
1

AozoraNakigoe

Ilosc dodanych przepisow:
1

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

sweetspoon

Ilosc dodanych przepisow:
2