Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szyszki ryżowe

Szyszki ryżowe Aseret
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas inny: 15 minut
Ilość porcji: 10

Składniki

  • cukierki krówki - 1/2 kg
  • margaryna - 1 kostka
  • ryż preparowany - 2 torebki

Uważać, by nie topić krówek za długo bo skarmelizują się za mocno i szyszki będą bardzo twarde

Etapy przygotowania

Krówki i margarynę rozpuścić na wolnym ogniu, dodać ryż i wymieszać,
Łyżką (najlepiej  dwoma dużymi łyżkami)  formować gorącą masę w  szyszki.

Układać na pergaminie. Ostudzić.
Po ostudzeniu nadają się do spożycia.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!