Przepisy kulinarne
Sobota, 28 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44640
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

SERNIK POD KOKOSOWA PIERZYNKA

SERNIK POD KOKOSOWA PIERZYNKA Renii
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut

Składniki

  • Ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki
  • pół kostki masła (125 g)
  • 2 żółtka (2 białka odłożyć na pianę)
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka wody
  • Masa serowa:
  • 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru
  • 3/4 szklanki cukru
  • pół szklanki oleju
  • 2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 4 żółtka (4 białka odłożyć na pianę)
  • olejek waniliowy lub ekstrakt z wanilii (do smaku)

Ser i kokos wspaniałe połączenie:)

Etapy przygotowania

Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. Wszystkie składniki na masę serowa zmiksować (nie ma potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać 100 g wiórków kokosowych, wymieszać. Wyłożyć na gorący sernik. Wstawić do piekarnika na dodatkowe 15 miut, aż pianka się zezłoci.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3021

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
22

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
113

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
3