Przepisy kulinarne
Niedziela, 21 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44441
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

puszysty biszkopt czekoladowy

puszysty biszkopt czekoladowy
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Ilość porcji: 16

Składniki

  • 6 jajek
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao

puszysty biszkopt bardzo dobry jako podstawa tortu szybki i bardzo łatwy

Etapy przygotowania

Białka ubić na sztywno,dodać do żółtek.Mąkę razem z kakao przesiać do masy, delikatnie  wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 40 minut. sprawdzić patyczkiem czy jest suche. (wychodzi dość wysokie więc lepiej użyć większej tortownicy )


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
12.7.2012

Niestety ale ten biszkopt nie nalezy do najlepszych ktore pieklam,wcale nie rosnie duzy wrecz przeciwnie-nie rosnie i jeszcze caly popekal :(





REKLAMA

Sonda

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
547

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

lula

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
14

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282