Przepisy kulinarne
Piątek, 1 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44035
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

puszysty biszkopt czekoladowy

puszysty biszkopt czekoladowy
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Ilość porcji: 16

Składniki

  • 6 jajek
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao

puszysty biszkopt bardzo dobry jako podstawa tortu szybki i bardzo łatwy

Etapy przygotowania

Białka ubić na sztywno,dodać do żółtek.Mąkę razem z kakao przesiać do masy, delikatnie  wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 40 minut. sprawdzić patyczkiem czy jest suche. (wychodzi dość wysokie więc lepiej użyć większej tortownicy )


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
12.7.2012

Niestety ale ten biszkopt nie nalezy do najlepszych ktore pieklam,wcale nie rosnie duzy wrecz przeciwnie-nie rosnie i jeszcze caly popekal :(





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2915

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
222

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
120

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
35

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55

Ilosc dodanych przepisow:
393