Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

JABŁECZNIK Z KOLOROWĄ BEZĄ

JABŁECZNIK Z KOLOROWĄ BEZĄ WIOLETTA SUDYKA-WEREMIJ
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Kaloryczność: 90 kcal
Ilość porcji: 30

Składniki

  • 30 dag mąki pszennej
  • 3/4 kostki margaryny
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 żółtka(białka na bezę)
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka proszku
  • 1 kg jabłek
  • 3/4 szklanki cukru zwykłego
  • 3 budynie śmietankowe
  • 1 budyń kolorowy(ładnie wygląda wiśniowy )

Jabłecznik pod bezową pierzynką.

Etapy przygotowania

Z mąki , margaryny , cukru pudru,żółtek,śmietany i proszku do pieczenia zagnieść ciasto . rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę . 3 szklanki wody zagotować z cukrem i wrzucić obrane ,pokrojone w ćwiartki jabłka . Gotować 3 minuty.Po tym czasie wyjąć jabłka z wody i wysypać na ciasto. 3 budynie rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do gotującego się syropu.Ugotowany budyń wylać na jabłka.Białka ubić z 15 dag cukru pudru i na koniec dodać wiśniowy budyń , wylać na budyń.Piec około 45 min. w temperaturze 180 (150termoobieg)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!