Przepisy kulinarne
Sobota, 26 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44004
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Jabłecznik sypany

Jabłecznik sypany
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut
Czas pieczenia: 90 minut

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki kaszy mannej
  • 2,5 kg jabłek (soczystych)
  • margaryna
  • polewa

Ciasto naprawdę pyszne, nie wymagające dużego wysiłku i pieniędzy!!!!!!

Etapy przygotowania

Margarynę zamrozić.

Mąkę,kaszę i cukier dokładnie wymieszać razem z małą łyżeczką proszku do pieczenia.

Jabłka obrać i pokroić w nieduże kawałki.

Blachę wysmarować margaryną i posypać mąką.

Na dno blachy wysypać 2 szklanki przygotowanego ciasta.Na ciasto położyć połowę pokrojonych jabłek. Posypać kolejnymi 2 szklankami ciasta,na to resztę jabłek a na jabłka ostatnie 2 szklanki ciasta. Na ostatnią warstwę ciasta zetrzeć na tarce zmrożoną margarynę. Piec około 90 minut w tem. 180 *C. Po wyjęciu ciasta z piekarnika przygotować polewę i polać nią ciasto. Zostawić do wystygnięcia.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
26.4.2010

Piekłam ten jabłecznik -jest pyszny! Ja po wierzchu na polewę posypałam pokrojoną skórką pomarańczową.

 
03.2.2010

Dodaj, proszę zdjęcie na ten jabłecznik.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
218

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194