Przepisy kulinarne
Środa, 3 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44158
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ciasto "Snikers"

Ciasto "Snikers" Paulina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut
Kaloryczność: 200 kcal
Ilość porcji: 24

Składniki

  • CIASTO:
  • 500 g mąki,
  • 200 g cukru,
  • 1 margaryna,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej.
  • POLEWA:
  • 300 g orzechów włoskich,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 3 łyżki miodu,
  • 3 łyżki margaryny,
  • MASA:
  • 0, 75 l mleka,
  • 4 łyżki mąki pszennej,
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 3 żółtka,
  • 3 łyżki cukru,
  • 2 cukry waniliowe,
  • 250 g masła

Pyszne miodowo - orzechowe ciasto przekładane masą budyniową.

Etapy przygotowania

Ciasto: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść, aż ciasto będzie gładkie. Dzielimy ciasto na 2 części. Na 1 części wylewamy polewę i tak pieczemy, a 2 część pieczemy osobno.
Piec ustawiony na 150 stopni - ok.20 min. Aż zbrązowieje.

Polewa: Posiekać orzechy i wsypać do garnuszka dodać cukier, miód, margarynę i rozpuścić. Zagotować aż zgęstnieje. Można dodać łyżkę zimnej wody.

Masa: Odlewamy z 0,75 l mleka troszkę do mniejszego garnuszka, resztę zagotować. Do odlanego mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier, cukier waniliowy i żółtka. Dokładnie wymieszać i dodać do gotującego się mleka. Zagotować całość - cały czas mieszając. Powstanie nam domowy budyń. Na koniec wrzucamy 250 g masła i mieszamy aż będzie jednolita masa.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
55

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

jasminaa

Ilosc dodanych przepisow:
75

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

Haniaaa

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
52

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168