Przepisy kulinarne
Środa, 23 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43989
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ciasto Jeż

Ciasto Jeż bananek
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość porcji: 12

Składniki

  • Biszkopt:
  • -6jaj ,
  • -1szkl.cukru,
  • -1szkl.mąki(1/2 ziemniaczanej i1/2 tortowej),
  • -2łyżeczki proszku do pieczenia,
  • -1łyżka wódki(lub octu)
  • Krem:
  • -4jajka,
  • -20 dag cukru,
  • -30 dag masła roślinnego,
  • -kakao
  • -marmolada lub dżem ,
  • - migdały (słupki)
  • -drażetki czekoladowe

Bardzo ciekawa propozycja na pyszne ciasto.

Etapy przygotowania

Przygotowanie :
Upiec biszkopta a gdy przestygnie wyciąć z niego 3 spody w ksztalcie jeża(duży , średni, mały).

Białka ubić na sztywno dodać cukier - wymieszać i dodać żółtka.
Masło rozetrzec i dodawać po łyżce ubitych jajek.gdy powstanie krem dodac kakao.

Na talerzu ułożyc 1-wszy duży spód i posmarować go kremem na to 2-gi spód - posmarowac go dżemem na to 3-ci spód.Posmarować całego jeża kremem , nos i oczy zrobić z drażetek a igły z migdałów. Wokół Jeża można poukładać kawałki zielonej galaretki dla lepszego efektu


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2889

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
31

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
213

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194