Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

CIASTO IZAURA

CIASTO IZAURA LIS ALINA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 1

Składniki

  • IZAURA
  • Ciasto ciemne:
  • -3/4 kost.margaryny
  • -1 szkl.cukru
  • -1 cuk. wanil.
  • -2,5lyz. kakao
  • -0,5szkl. wody
  • -0,5 szkl. maki ziem.
  • -4 jajka
  • -1,5 szkl. maki
  • -2 lyz. pr. do piecz.
  • SER:
  • -0,70kG. sera
  • -4-5 jaj
  • -1 szkl. cukru
  • -0,5 kost. margaryny
  • -1 budyn smietankowy
  • -1 lyz. pr. do piecz.
  • -1 cuk waniliowy

PYSZNY,PUSZYSTY.WYSMIENITY DO KAWKI.

Etapy przygotowania


IZAURA
Ciasto ciemne

.
Wode,margaryne,cukry,kakao wlozyc do garnka i gotowac okolo 10 min.pozniej mase wystudzic i odlac troszke do szklanki na polewe.Do reszty masy dodac zoltka i obie przesiane maki z proszkiem do pieczenia,wymieszac.Ubic piane z bialek i tez polaczyc z ciastem

.
SER:
Przekrecic ser dwukrotnie,dodac zoltka,cukier,budyn,margaryne,proszek caly czas ucierajac.Na koniec dodac ubita piane z bialek i dokladnie wymieszac.
Wylozyc na blaszke 3/4 ciasta ciemnego, na to lyzka klasc ser zaczynajac od brzegu blaszki raz przy razie.Na ser wylozyc rowniez lyzka reszte ciasta.Piec 45-50 min.
Rozpuscic pol czekolady i polaczyc z polewa ze szlanki,posmarowac ciasto i posypac wiorkami kokosowymi lub płatkami migdałów.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
28.12.2009

Smakowicie.





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117