Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ciasteczka bezglutenowe

Ciasteczka bezglutenowe Szukająca
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość porcji: 20

Składniki

  • 1 opakowanie kaszki ryżowej dla dzieci
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 200 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • dżem

Pyszne ciasteczka nie tylko dla dzieci

Etapy przygotowania

Kaszkę, wiórki i cukier zmieszać, dodać jajka i rozpuszczone masło. Wszystko razem zagnieść i uformować ciasteczka przypominające kluski śląskie. W zagłębienie na środku ciasteczek nałożyć trochę dżemu (niekoniecznie). Rozłożyć na papierze do pieczenia i piec w temp. 180*C, aż ładnie się zarumienią.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
06.1.2010

Robię podobne ciastka z kleiku ryżowego.

 
27.7.2008

bardzo dobre, dla osób na diecie bezglutenowej





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!