Zakąska łódeczka

Pysznie wyglądająca zakąska na każdą imprezę i nie tylko...

Dodany przez: moniak11

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 15 dkg szynki tradycyjnej
  • 15 dkg szynki wiejskiej
  • 15 dkg szynki konserwowej
  • 15 dkg sera żółtego
  • 5 kabanosów
  • 5 ogórków konserwowych
  • sałata
  • natka selera
  • pomidor
  • 1 bułka hot-dog
  • wykałaczki
  • nić
  • folia aluminiowa

Przygotowanie

  1. Bułkę kroimy na połowe i jedną połowkę zawiajamy folią. Na sam dół talarza układamy wokoło sałatę. Nstepnie dajemy bułkę opakowana folią a na nią dajemy bułkę bez folii.
  2. Na długą wykałaczkę nabijamy zrolowaną szynkę konserwową, aby utworzyła nam żagiel.Na samym czubku, wycinamy z pomidora flagę, i mocujemy ją.
  3. Wkłuwamy żagiel na sam środek. Dwa boczne zagle robimy tak samo, tylko ze mniejsze i z szynki wiejskiej. I wkłuwamy je na końce bułek. Nitką mocujemy je ze głównym żaglem.
  4. Na mniejsze wykłaczki nabijamy ser żółty, ogórki oraz kababosy i wbijamy je tak aby zapełaniały nam łódkę.
  5. Na samym końcu dekorujemy łódkę natką selera.
ser przekąska kolacja szynka ogórek kabanos zakąski
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze