Uda pieczone z warzywami

Udka pieczone z.........................

Dodany przez: ewa zychewicz

Uda pieczone z warzywami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • * 4 udka z kurczaka
  • * 1,5 kg młodych ziemniaków
  • * 3 młode marchewki
  • * 1 kalafior
  • * 5 ząbków czosnku
  • * 1 łyżka przyprawy kucharek smak lata
  • * 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • * 1/4 łyżeczki pieprzu
  • * 5 łyżek oliwy
  • * sól do smaku
  • * przyprawa do kurczaka
  • * 1 łyżeczka tymianku

Przygotowanie

  1. Udka umyć i natrzeć przyprawą do kurczaka i posypać tymiankiem. Wstawić do lodówki na noc. Ziemniaki i marchew oskrobać, umyć i pokroić na kawałki. Kalafiora podzielić na różyczki i opłukać. Czosnek obrać. Wszystkie składniki oprócz udek wrzucić do miski , dodać przyprawy i wymieszać. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć udka, pomiędzy nie wyłożyć warzywa. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem 60 minut.
mięso warzywa obiad przekąska kolacja pieczone uda
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze