Tarty chrzan

OstrYYYYY!

Dodany przez: lenuta

Tarty chrzan

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2korzenie chrzanu
  • 5 ugotowanych żółtek
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • cukier
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Chrzan obrac i zetrzeć na tarce. Proszę robić to przy oknie, gdyż chrzan mocno piecze w oczy.
  2. Pokropić cytryną. Dodać rozdrobnione zółtka
  3. Wymieszać, dodać śmietane, łyżeczkę cukry, troszke soli.
  4. Powkładać do słoiczków i dać do lodówki.
przetwory mięso obiad przekąska śmietana korzeń chrzanu ugotowane żółtko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze