Surówka z sosem czosnkowym:

Super surówka, połączenie kapusty, czerwonej fasoli i czosnku.

Dodany przez: Aseret

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 główka kapusty pekińskiej,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 80 ml kwaśnej 12% śmietany,
  • 125 ml majonezu,
  • 4 ząbki czosnku.

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować (oczywiście najpierw usunąć uszkodzone i zwiędnięte liście i opłukać).
  2. Zmiażdżyć czosnek, dobrze wymieszać ze śmietaną i majonezem.
  3. Odcedzić na sitku fasolę.
  4. Sos wymieszać dokładnie z kapustą, dosypać fasolę i delikatnie wymieszać.
  5. Surówka jest gotowa do spożycia natychmiast, bez oczekiwania.
warzywa obiad sałatka przekąska sos surówka przystawka dodatek do obiadu
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze