Surówka z selera

Ciekawe połączenie selerów pod różną postacią

Dodany przez: andzia

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 surowe selery
  • 1 słoiczek marynowanego selera
  • 2 sz. selera naciowego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • mały jogurt naturalny
  • śmietana 18%
  • 2 jabłka
  • koperek
  • sok z cytryny
  • odrobona soli, cukru

Przygotowanie

  1. Selera naciowego obrać , pokroić w drobną kostkę, konserwowego odcedzić , świeżego obrać i zetrzeć na tarce, jabłka zetrzeć ---wszystko skropić cytryną , dodać kukurydzę i koper. Doprawić , wszystko wymieszać mocno ściskając by seler puścił sok . Podawać do obiadku
warzywa seler
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze