Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy do frytek ( i nie tylko ) :

Doskonały sos inny od gotowych ketchupów , choć kupny ketchup jest używany .

Dodany przez: Babciagramolka

Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy do frytek ( i nie tylko ) :

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • ketchup pikantny Pudliszki
  • żurawina do mięs
  • powidła śliwkowe
  • pieprz mielony
  • olej słonecznikowy ( odrobina tak by łatwiej było utrzeć składniki )

Przygotowanie

  1. Do kubeczka włożyć po kilka łyżeczek ketchupu, żurawiny, powideł. Dodać łyżeczkę oleju i utrzeć . Spróbować .Doprawiać wg upodobania dodając więcej konkretnego składnika .Na końcu doprawić pieprzem .
przekąska sos ketchup powidła żurawiny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze