Sałatka z żółtym serem i boczkiem

Sałatka majonezowa z wędzonym boczkiem i żółtym serem.

Sałatkipieczarki marynowane

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 173 głosów)

Składniki:

  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 10 cebulek marynowanych srebrnych
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 5 pieczarek marynowanych z ziołami
  • ok. 30 g żółtego sera
  • ok. 50 g wędzonego boczku
  • sól do smaku
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Cebulę obrać, pokroić w piórka, przełożyć do miski. Cebulki marynowane wyjąć z zalewy i przekroić na pół każdą. Dodać je do cebuli w misce. Pieczarki wyjąć z zalewy, przekroić na 4 części każdą, wrzucić do miski. Kukurydzę odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser i kukurydzę wrzucić do miski. Boczek pokroić w małą kostkę. Dodać go do pozostałych składników. Do sałatki dodać trochę soli i pieprzu oraz majonez. Dokładnie wymieszać.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy