Sałatka z quinoa

Moc wartości odżywczych, zamknięta w kilku składnikach.

Sałatki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 198 głosów)

Składniki:

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1/2 szklanki fasoli adzuki
  • 6 kasztanów jadalnych
  • 1 ogórek (około 20 dag)
  • 1 słoiczek czosnku z pesto w oleju
  • 10 połówek suszonych pomidorów w zalewie
  • 1 łyżka kaparów
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Fasolę adzuki zalewamy wodą, odstawiamy na całą noc.
  • Gotujemy do miękkości, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
  • Komosę ryżową przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Hartujemy zimną wodą.
  • Kasztany obieramy, kroimy w ósemki.
  • Suszone pomidory kroimy w drobną kostkę.
  • Ogórka obieramy, siekamy w kostkę.
  • Do komosy ryżowej dodajemy fasolę, ogórka, kasztany, suszone pomidory oraz odcedzone z zalewy kapary i czosnek.
  • Wlewamy olej, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy