Sałatka z quinoa

Moc wartości odżywczych, zamknięta w kilku składnikach.

Dodany przez: Bernadetta

Sałatka z quinoa

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1/2 szklanki fasoli adzuki
  • 6 kasztanów jadalnych
  • 1 ogórek (około 20 dag)
  • 1 słoiczek czosnku z pesto w oleju
  • 10 połówek suszonych pomidorów w zalewie
  • 1 łyżka kaparów
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Fasolę adzuki zalewamy wodą, odstawiamy na całą noc.
  2. Gotujemy do miękkości, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
  3. Komosę ryżową przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Hartujemy zimną wodą.
  4. Kasztany obieramy, kroimy w ósemki.
  5. Suszone pomidory kroimy w drobną kostkę.
  6. Ogórka obieramy, siekamy w kostkę.
  7. Do komosy ryżowej dodajemy fasolę, ogórka, kasztany, suszone pomidory oraz odcedzone z zalewy kapary i czosnek.
  8. Wlewamy olej, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
sałatka kolacja wegetariańska quinoa kasztany
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze