Sałatka z fasolą

Przygotowanie: 10 minut Porcja: 220 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Sałatka z fasolą

Warzywne

Czas przygotowania:
Kalorie:
220 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka ciecierzycy
  • 1/2 słoiczka marynowanego czosnku
  • 2 jajka
  • 1/2 słoiczka marynowanej krojonej papryki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Fasolę, ciecierzycę, czosnek i paprykę osączyć na sitku.
  2. Jajka ugotować na twardo, schłodzić w zimnej wodzie, obrać, pokroić na ćwiartki.
  3. Wszystkie warzywa włożyć do miski, delikatnie wymieszać. Udekorować ćwiartkami jajka na twardo, posypać solą, pieprzem, drobno posiekaną natką pietruszki. Podawać z grzankami z serem pleśniowym lub topionym. Zamiast ciecierzycy można dodać do sałatki białą fasolę lub gotowany bób.
jajka sałatki sałatka wegetariańska ciecierzyca czosnek marynowany sałatka z fasolą
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze