Salatka z czerwona fasola

kolorowa i lekkostrawna salatka idealna jesli chcemy "zapelnic" pusty brzuszek :)

Dodany przez: Leokadia

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka tunczyka w oleju
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 duza czerwona cebula
  • 25o g makaronu penne
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • natka pietruszki
  • 2 - 3 lyzki majonezu
  • sol, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowac al dente i odstawic do ostygniecia. Ugotowane jajka pokroic w kostke
  2. Cebule pokroic w piorka, natke pietruszki posiekac drobno. Wszystkie w/w skladniki razem wymieszac z majonezem i doprawic sola i pieprzem.
  3. Zeby salatka miala mniej kalori mozemy zastosowac 1 lyzke majonezu wymieszac z 1 lyzka jogurtu naturalnego.
  4. Smacznego.
sałatka przekąska tuńczyk fasola pene
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze