Salatka z Avokado

smacznie i zdrowo

Dodany przez: Kasiczek

Salatka z Avokado

Z mięsem

Czas przygotowania:
Kalorie:
150 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 2 dojrzale avokado
  • 250 g Rukoli
  • 100g mocno wedzonej lub suszonej szynki
  • pomidorki koktailowe
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny lub limetki
  • lyzeczka miodu
  • tabasco
  • sol, pieprz
  • parmezan lub inny twardy ser

Przygotowanie

  1. Marynata
  2. oliwa z oliwek, sok z cytryny, sol, pieprz, pare kropel tabasco, miod =wszystko razem polaczyc
  3. Avokado obrac ,pokroic w kawalki, pomidorki=zalac marynata i odstawic na 10 minut.
  4. Rukole umyc ,rozlozyc na talerzu, na to avokado i pomidorki, polac marynata. Na koniec rozlozyc porwane kawaleczki szynki i starty grubo parmezan i podawac.
sałatka przekąska kolacja rukola avokado wloska szynka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze