Polędwiczki wieprzowe z cebulą w musie jabłkowym

Prosty przepis na wykwintne danie lub specjalną okazję.

Dodany przez: aromatyczneinspiracje

Polędwiczki wieprzowe z cebulą w musie jabłkowym

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • musztarda
  • 5 jabłek
  • 2 duże cebule
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Mięso pokroić w średniej wielkości kawałki i dokładnie rozbić. Posolić i popieprzyć oraz posmarować z góry cienką warstwą musztardy. Usmażyć na patelni, z każdej strony ok. 4 minuty.
  2. 2. Jabłka obrać i wydrążyć środki. Pokroić na ćwiartki, a następnie gotować w małej ilości wody do rozpuszczenia.
  3. 3. Cebulę pokroić paski i zeszklić na patelni.
  4. 4. Gotowe mięso nałożyć na talerz, posypać ziołami prowansalskimi, dodać cebulę oraz mus jabłkowy.
wieprzowina mięso obiad jabłka cebula mus
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze