plesniak

nie wiem czemu taka nazwa ale pyszne jest;)

Dodany przez: paulla

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
22 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1,1/2 kostka palmy
  • 6 jaj (bialka do osobnego naczynia i ubic)
  • 4 lyzki cukru
  • 4 szklanki maki
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 1 lyzka kakao
  • sloik agrestu

Przygotowanie

  1. palme z cukrem iu zoltkami utrzec na mase pozniej dadac make i proszek gnieciemy reka tak az nie bedzie sie kleic robimy kulke i kroim na 3 czesci. Jedna czesc kladziewmy na dol blachy jak krucke ciasto 2 miejsza czesc mieszamy z kakalem i robimy takie okruszyny ktore rozrzucamy na bialej masie na to wyrzucamy agrest na to piane z bialek ktora ubijamy z cukrem na to tarkujemy nam grubych okach tarki reszte ciasta
deser ciasto pycha
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze