KRĄŻKI SEROWE

Do ciasta można dodać troszkę skórki z cytryny dla lepszego aromatu.

Dodany przez: olunia85

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
30 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 40 dkg mąki
  • 25 dkg twarogu
  • 1 jajko
  • ½ kostki masła
  • 8 łyżek mleka
  • 10 dkg cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • 3 szklanki oleju

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy przez sito dodajemy zmielony twaróg i pozostałe składniki.
  2. Wszystko dokładnie wyrabiamy.
  3. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła, a kieliszkiem w środku małe kółeczka.
  4. Tak przygotowane krążki wrzucamy na rozgrzany olej.
  5. Gdy jedna strona się zarumieni przewracamy na drugą
  6. Gdy krążek się upiecze układamy go na ręcznik papierowy aby tłuszcz odciekł.
  7. Ostudzone krążki posypujemy cukrem pudrem.
deser olej twaróg
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze