JABŁECZNIK Z KOLOROWĄ BEZĄ

Jabłecznik pod bezową pierzynką.

Dodany przez: wiolcia

JABŁECZNIK Z KOLOROWĄ BEZĄ

Jabłeczniki i szarlotki

Czas przygotowania:
Kalorie:
90 kcal
Porcje:
30 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 30 dag mąki pszennej
  • 3/4 kostki margaryny
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 żółtka(białka na bezę)
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka proszku
  • 1 kg jabłek
  • 3/4 szklanki cukru zwykłego
  • 3 budynie śmietankowe
  • 1 budyń kolorowy(ładnie wygląda wiśniowy )

Przygotowanie

  1. Z mąki , margaryny , cukru pudru,żółtek,śmietany i proszku do pieczenia zagnieść ciasto . rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę . 3 szklanki wody zagotować z cukrem i wrzucić obrane ,pokrojone w ćwiartki jabłka . Gotować 3 minuty.Po tym czasie wyjąć jabłka z wody i wysypać na ciasto. 3 budynie rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do gotującego się syropu.Ugotowany budyń wylać na jabłka.Białka ubić z 15 dag cukru pudru i na koniec dodać wiśniowy budyń , wylać na budyń.Piec około 45 min. w temperaturze 180 (150termoobieg)
deser dla dzieci jabłka beza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze