Faszerowane pałki

....................szybki pyszny obiadzik:-)

Dodany przez: monia2005

Faszerowane pałki

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 5-6 pałek
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 30 dag pieczarek
  • cebula
  • jajko
  • bułka tarta
  • przyprawa do kurczaka
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • szkl bulionu

Przygotowanie

  1. Pałki myjemy, osuszamy, pozbawimy kości .Wkładamy do miski wlewamy 2 łyżki oleju,przyprawe do kurczaka mieszamy odstawiamy najlepiej na noc do lodówki.Ja żeby się nie bawić zszywam jedną stronę ,drugą stroną nakładamy podsmażone z cebulką pieczarki,oraz zrobione mielone(mielone wymieszane z jajkiem i bułką tartą) i ponownie zszywamy .Układamy w naczyniu zalewamy bulionem pieczemy ok 60 min.Po wyjęciu usuwamy nitki.
mięso obiad dla dzieci pieczarki MIĘSKO
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze