Farszynki w skorupkach

Smaczna przekąska z jajek

Przekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 148 głosów)

Składniki:

  • •4 ugotowane jajka
  • •3 łyżki mielonego mięsa z indyka
  • •sól,pieprz do smaku
  • •natka pietruszki
  • •łyżka posiekanego szczypiorku
  • •2 łyżki oleju

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka przekrjamy na pół i delikatnie wyjmujemy białka z żółtkami.Drobniutko siekamy i ucieramy z mielonym mięsem.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Wsypujemy szczypiorek i drobno pokrojona natkę pietruszki.Wyrabiamy masę i napełniamy nią połówki skorupek.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i układamy jajka farszem do dołu.Zmniejszamy ogień i pod przykryciem smażymy około 3-5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy