Dynia faszerowana

pięknie się prezentuje i jest zdrowa i smaczna

Dodany przez: REDA

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • mięso mielone
  • pieczarki
  • zielona pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • łyżka miodu
  • cynamon

Przygotowanie

  1. z podanych składników zrobić farsz do dyni. Dynię przekroić na pół, wydrążyć, można przyozdobić i wyciąć ząbki wkoło. Od zewnątrz posmarować miodem i posypać cynamonem. Napełnić farszem i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Wody powinno być tyle żeby się nie nabierała do dyni. Do wody dodać kostkę rosołową.
dynia mięso warzywa obiad kolacja faszerowane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze