Ciasto Milka

Ciasto to wymyśliłam dla mojej wnuczki jest według jej opinii jest bardzo pyszne

Dodany przez: REGINA

Ciasto Milka

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Kalorie:
200 kcal
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 4 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • Ciast- 25 dkg masła
  • 25 dkg cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 4 jajka
  • ½ kg mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • ¾ szklanki mleka lub śmietany
  • rodzynki
  • posiekane orzechy włoskie
  • Masa- 1 masło
  • 1 duża puszka masy krówkowej
  • 1 czekolada mleczna
  • 1 czekolada biała , dżem

Przygotowanie

  1. Na ciasto masło utrzeć z cukrem , dodawać po jednym żółtku na przemian z mąką zmieszaną z proszkiem
  2. Oraz mleko .Dodać ubitą pianę ..Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao i orzechy do drugiej rodzynki .
  3. Do średniej blachy kłaść łyżką szachownicę z białego i ciemnego ciasta .Piec 60 minut w 180 stopniach .
  4. Ostudzone ciasto przekroić na 2 placki i posmarować je dżemem .
  5. Na masę – utrzeć masło z masą krówkową . Przełożyć masą placki .
  6. Czekoladę rozpuścić osobno dodając po 2 łyżki mleka .
  7. Wierzch ciasta polać łyżką na przemian białą i ciemna czekoladą tak aby wyszły łaty
czekolada jajka deser mąka kakao masło
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze