Brzoskwiniowe gazpacho z malinami

Słodki chłodnik-koktajl. Orzeźwiające gazpacho brzoskwiniowe z malinami.

Dodany przez: mojegotowanie

Chłodnik

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia
s

Składniki

  • 500 ml muscatu (aperitif)
  • 100 ml syropu cukrowego
  • gałązka świeżej werbeny lub mięty
  • 6 żółtych brzoskwiń
  • 10 dag obranych migdałów
  • 10 dag malin

Przygotowanie

  1. Muscat z syropem i werbeną gotujemy ok. 5 min. Zdejmujemy z ognia, przykrywamy i studzimy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. Wyjmujemy werbenę.
  2. Z brzoskwiń usuwamy skórę i pestki, kroimy w kostkę. Migdały miksujemy z niewielką ilością muscatu. Dodajemy brzoskwinie i resztę syropu. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Przekładamy do 4 dużych pucharków, dekorujemy świeżymi malinami i werbeną.
chłodnik maliny brzoskwinie koktajl gazpacho
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze

Podobne przepisy